Liliane Fonds 2012 – 2014

Het Liliane Fonds helpt kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Een behoorlijk bestaan is een basisrecht van elk kind. KTL ondersteunt sinds 2000 het Liliane Fonds. Op deze pagina lees je welke kinderen we in de periode 2012 - 2014 ondersteunden.

Aïdara (2014)

Ze leerde goed lopen, inmiddels ook zonder looprekje en is weer thuis. Zij haalt op school, met hulp van haar leerkracht haar leerachterstand in en is vast van plan om een beroepsopleiding te gaan volgen. De ouders van Aïdara zijn heel blij dat het nu goed gaat met hun dochter.

 

 

 

 

Cristian (2014)

Toen Christian (twee maanden te vroeg ) geboren werd, miste hij zijn rechtervoet. Als peuter leerde hij kruipen en daarna als kleuter lopen met krukken. Sinds 2007 krijgt hij elk jaar een nieuwe prothese. Christian hoopt met de laatste prothese langer te kunnen doen omdat hij denkt dat zijn groei nu vrijwel gestopt is.

 

 

 

 

Kitumetsi (2014)

Kitumetsi raakte betrokken bij een motorongeluk waarna zijn linkerbeen moest worden geamputeerd. Zijn ouders zijn overleden, hij woont bij zijn tante. Naast een prothese, waarmee hij weer goed leerde lopen, kreeg hij twee geiten om een bijdrage te kunnen leveren aan het karige inkomen van zijn tante. Inmiddels gaat Kitumetsi naar school.

 

 

 

Saphine (2014)

Saphine werd geboren met twee ernstig vergroeide voetjes (klompvoetjes). Hieraan moet zij geopereerd worden en met fysiotherapie, orthopedische schoenen en beenbeugels leerde Saphine weer goed lopen. Zij stapt inmiddels trots rond en gaat, net als haar zusjes, naar school.

 

 

 

 

Sery Guy (2014)

Ook Sery Guy werd geboren met twee klompvoetjes. In Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, is een revalidatiecentrum dat gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen met klompvoetjes. Daar is hij geopereerd, gerevalideerd en heeft hij speciale schoenen aangemeten gekregen. Sery Guy is vooral blij dat hij nu kan spelen met de andere kinderen en kan voetballen.

 

 

 

 

2013

Mukonda woonde te ver weg maar kon dankzij de bijdrage toch geopereerd worden.

Abdeel is geopereerd werkt nu als visverkoper op de markt.

Liberatha kreeg beenprotheses en leerde lopen.

Het been van Esther werd in de juiste stand gezet.

Boliviaanse Katerine kreeg, na een ongeluk, een operatie en revalidatie.

 

 

2012

Atte werd behandeld en kon toen naar school.

Awa is met succes geopereerd.

Jacob kreeg een prothese waarmee hij goed leerde lopen.

Jean heeft een hersenbeschadiging maar heeft inmiddels controle over zijn handen en voeten.

Rattangol is meervoudig gehandicapt, haar moeder beschikt, dankzij de bijdrage, nu over hulpmiddelen.