Kwaliteitstoezicht

KTL houdt toezicht op de kwaliteit van een bouwwerk. Samen met u zorgen we voor goede contracten als basis van het bouwproject. Tijdens het project sturen we mensen aan op hun vakmanschap.

Goede contracten

Wanneer een opdrachtgever een contract of bestek maakt met de aannemer, bevat deze meestal alleen de standaard RAW-bepalingen. Elk bouwwerk heeft echter specifieke aanvullende eisen. Deze bepalen meestal ook de kwaliteit van een werk.

KTL verstaat het vak om de kwaliteit van een werk te benoemen en omschrijven. Geen wollige teksten maar concrete omschrijvingen. Samen met u als opdrachtgever stellen we goede bepalingen op voor het contract. We maken ook concrete afspraken over kortingen of boetes als het misgaat.

Vakmanschap van mensen

Goede contracten zijn een belangrijke basis voor een bouwproject. Maar uiteindelijk zijn het de mensen die de kwaliteit maken. KTL stuurt daarom de mensen op de bouwplaats intensief aan op houding en gedrag. We spreken mensen aan op hun vakmanschap. Zo motiveren we hen om de beste ambachtelijke kwaliteit te maken.

Creatieve oplossingen

Soms gaat er in een project iets mis, bijvoorbeeld met de aangeleverde materialen. KTL zoekt dan samen met de betrokken partijen naar creatieve oplossingen om de kwaliteit te waarborgen.

Projecten waar we deze rol vervullen