Overige goede doelen

Naast diverse particuliere initiatieven stimuleren wij graag sport, spel en cultuur. Ook de natuur, het klimaat en duurzaamheid hebben ons hart. Kortom, wij investeren graag in de toekomst. Voor iedereen. Hieronder een overzicht van de overige goede doelen die wij de afgelopen jaren gesteund hebben.

2021

In 2021 steunden we tot nu toe:

2020

In 2020 steunden we de volgende initiatieven met een bijdrage:

  • Voedselbanken in Utrecht en Amsterdam,
  • Anna’s huis, een inloophuis en centrum voor leven met kanker in de Zaanstreek,
  • Carré Fonds,
  • Friendship Sports Centre,
  • Stichting Amsterdammer helpt Amsterdammer, die Amsterdammers met een minimuminkomen en een hierdoor onbereikbare wens koppelt aan andere Amsterdammers die deze wens in vervulling willen laten gaan,
  • End Polio Now.

2019

In 2019 steunden we deze goede doelen:

  • Stichting Amsterdammer helpt Amsterdammer,
  • Friendship Sports Centre,
  • het Carré Fonds,
  • [Z]aan de Wandel, dat geld ophaalt om verschillende initiatieven mee te steunen voor een gezamenlijke strijd tegen kanker.

2018

Dit jaar sponsorden we o.a. de volgende goede doelen:

2017

In 2017 steunden wij o.a. met veel plezier:

2016

Stichting Vondelpark

‘De opbrengst gaat naar het Vondelpark’
21 jaar JCI Vondelpark Open, een uniek golftoernooi in en voor het Vondelpark waarvan de opbrengst naar het Vondelpark gaat.

Alpe d’HuZes

De gemeente Utrecht heeft op 2 juni deelgenomen aan de Alpe d’HuZes. 30 deelnemers, waaronder wethouders Jansen en Everhardt, Raadsleden Aline Knip en Maarten Koning en oud-gemeentesecretaris Maarten Schurink hebben de Alpe D’Huez meerdere keren beklommen. Met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Utrechts onderzoek van het WKZ en Prinses Maxima Centrum voor kinderen met neuroblastoom kanker.
Wij hebben het team Healthy Utrecht3 middels een geldelijke bijdrage hierin gesteund.

Amsterdam City Swim

Walter Sterkenburg zwom voor de eerste keer dit jaar mee met het Markus team, bestaande uit vier collega’s van het managementteam. Zij zwommen voor hun collega Rien Groeneveld die aan ALS is overleden. Een uniek evenement met een prachtig oogmerk: De strijd tegen ALS.
Wij hebben het bovenstaande team van harte gesteund.

Sailing Kids

Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week van rust en ontspanning. De aanwezige professionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.

2015

Stichting Vondelpark

‘De opbrengst gaat naar het Vondelpark’.
20 jaar JCI Vondelpark Open, een uniek golftoernooi in en voor het Vondelpark waarvan de opbrengst naar het Vondelpark gaat.

Hotel con Corazon

Tijdens een reis door Nicaragua leerden Marcel Zuidhof en Menno Oostveen dat de schooluitval hier heel hoog hier heel hoog was. Tegelijkertijd merkten ze dat toerisme nog in de kinderschoenen stond. De vrienden besloten daarom Hotel con Corazon op te richten, waarvan de winst besteed wordt aan onderwijsprojecten. Kinderen krijgen bijles in lezen, schrijven en rekenen en ouders worden meer betrokken bij de ontwikkeling van hun kinderen.

Kika Run

KiKa heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

JustGiving/Net4kids

Elbert Achterstraat heeft van 2 juli tot 1 oktober een fietstocht van 6000 kilometer gemaakt langs de hoogtepunten van de Europese cultuur naar de veronderstelde rustplaats van de ark van Noach: Mount Ararat op de grens van Europa, het Midden-Oosten en het voormalige Russische rijk. Hij gebruikte zijn fietstocht om geld in te zamelen voor Net4kids, zodat zij deze kinderen van de straat kunnen redden en hen een kansrijke toekomst kunnen geven.

Dag en nacht moeten duizenden meisjes tussen de 4 en 18 jaar proberen te overleven op de straten van Calcutta en Delhi. Ze lopen gevaar om op welke manier dan ook te worden misbruikt. Net als ieder kind hebben zij behoefte aan huisvesting, zorg en onderwijs. Met de opvang in Rainbow Homes worden deze straatkinderen, schoolkinderen.

Sailing Kids

Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week van rust en ontspanning. De aanwezige professionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.

2014

Stichting Vondelpark

‘De opbrengst gaat naar het Vondelpark’.
19 jaar JCI Vondelpark Open, een uniek golftoernooi in en voor het Vondelpark waarvan de opbrengst naar het Vondelpark gaat.

Stichting De Truckersvrienden

Stichting De Truckersvrienden houdt zich bezig met het organiseren van een truckrun voor gezinsvervangend tehuis Stichting Prisma te Amsterdam & Stichting Breidablick te Midden-Beemster.

Serious Request

3FM Serious Request is een samenwerking van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Elk jaar vragen zij samen aandacht voor een stille ramp en proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen.

Stichting Daar lopen we voor

Daar Lopen We Voor is een collectief. Je zou het een runners-community kunnen noemen, maar dan doe je heel veel mensen tekort. Waar het voor hen om gaat, is dat zij samen kunnen bijdragen aan een goed doel. Ieder doet dat op zijn eigen manier en allemaal houden ze er geweldige ervaringen aan over.

Sailing Kids

Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week van rust en ontspanning. De aanwezige professionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.

2013

Stichting Vondelpark

‘De opbrengst gaat naar het Vondelpark’.
18 jaar JCI Vondelpark Open, een uniek golftoernooi in en voor het Vondelpark waarvan de opbrengst naar het Vondelpark gaat.

Stichting De Truckersvrienden

Stichting De Truckersvrienden houdt zich bezig met het organiseren van een truckrun voor gezinsvervangend tehuis Stichting Prisma te Amsterdam & Stichting Breidablick te Midden-Beemster.

Warchild

War Child helpt kinderen in oorlogsgebieden. Door ze op te vangen in een beschermde, veilige omgeving. Een stabiele omgeving heeft een positief effect op hoe een kind zich voelt en naar de wereld kijkt. Ze krijgen psychosociale hulp, zodat ze zich kunnen uiten en hun negatieve ervaringen kunnen verwerken. Ze spelen met leeftijdsgenoten en zijn weer even kind. En ze volgen onderwijs, waardoor ze de kans krijgen een nieuwe toekomst op te bouwen.

Sailing Kids

Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week van rust en ontspanning. De aanwezige professionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.

2012

Stichting Vondelpark

‘De opbrengst gaat naar het Vondelpark’.
18 jaar JCI Vondelpark Open, een uniek golftoernooi in en voor het Vondelpark waarvan de opbrengst naar het Vondelpark gaat.

Stichting De Truckersvrienden

Stichting De Truckersvrienden houdt zich bezig met het organiseren van een truckrun voor gezinsvervangend tehuis Stichting Prisma te Amsterdam & Stichting Breidablick te Midden-Beemster.

2011

Stichting De Truckersvrienden

Stichting De Truckersvrienden houdt zich bezig met het organiseren van een truckrun voor gezinsvervangend tehuis Stichting Prisma te Amsterdam & Stichting Breidablick te Midden-Beemster.

Ride for Hope

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Onderzoek kost veel geld en wordt voor het grootste gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is de RideforHope opgericht; om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken in Nederland. Omdat iedereen vroeger of later met kanker in aanraking komt. Voor 1 op de 3 Nederlanders is hoop een woord van toekomst.