Hoe je van gebakken lucht, frisse lucht maakt

KTL.nl bracht onlangs het hoogste bod uit op de pot Gebakken Lucht, het kunstproject van Eric de Valk. De opbrengst van de veiling gaan naar het goede doel Trees for All. Zo maakt Eric van gebakken lucht, frisse lucht.

Van gebakken lucht maakt Eric frisse lucht

Vorig jaar kreeg Eric’s kunstproject aandacht van het Parool met een artikel. In dat artikel vertelt Eric dat op televisie vaak niets anders dan gebakken lucht verkocht wordt. En dat dat hem op een idee bracht: wat als hij gebakken lucht zou proberen te verkopen?

Nadat hij voor een glazen pot gevuld met Amsterdamse lucht, een kurk erop en een certificaat erbij een bod van maar liefst 1000 euro ontving, maakte hij er samen zijn zoon een project van. In het artikel vertelt hij er het volgende over:

“We sparen potjes gebakken lucht van over de hele wereld. Iedereen mag meedoen: het enige wat je moet doen, is een foto maken van een potje met lucht. Die komt op de Instagrampagina te staan. Zodra we potjes uit elk land in de wereld hebben, is de Amsterdamse pot gevuld en gaan we die veilen. Het startbod is duizend euro en de opbrengst gaat naar de stichting Trees For All. Die maken van gebakken lucht, frisse lucht.”

Opbrengst veiling €2.200,-

Op vrijdag 13 mei 2022 was het dan eindelijk zover: gevuld met in totaal 218.150 kilometer aan gebakken lucht van over de hele wereld werd De Pot geveild. Uiteindelijk was KTL.nl de gelukkige die er met een bod van €2.200,- met de eer vandoor ging!

Kunstenaar Erik van der Valk (links) en de winnaar Ferry Theunisse van KTL.nl

Meer lezen

Wil je meer lezen over Eric, zijn kunstprojecten of het goede doel Trees for All? Neem dan een kijkje op:

https://www.ericdevalk.nl
https://www.instagram.com/gebakkenluchtproject/
https://treesforall.nl