Sailing Kids

In de eerste plaats zijn wij allen mensen. Met invoelingsvermogen in de intensieve en voortdurende zorg waarin een gezin met een chronisch ziek kind verkeert. Waarbij stress, spanning en onrust ontwrichtend kunnen werken. De adempauze, die Stichting Sailing Kids met haar volledig verzorgde zeilvakanties biedt, vinden wij een prachtig initiatief dat wij dan ook van harte ondersteunen. Jaarlijks doneren wij een bijdrage zodat ouders even de zorg kunnen delen met professionals en daardoor kwaliteitstijd door kunnen brengen met elkaar.

Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week van rust en ontspanning. De aanwezige professionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.